Notícies destacades

Torna el cicle d’espectacles infantils Bocabadats en la novena edició

22/09/2023

Del 29 de setembre al 28 de desembre tindrà lloc la nova temporada, que enguany proposa sis obres de teatre. També s'inclou el cicle Quina temor!, que recupera la tradició contar històries de por coincidint amb la celebració de Tots Sants.

S'aproxima la tardor i arriba, com des de fa nou anys, el cicle d'espectacles infantils Bocabadats, l'aposta de la Regidoria de Cultura pel teatre pensat per als més menuts de casa.

La programació d'enguany abasta sis obres de teatre, totes elles adreçades a edats molt primerenques i amb una durada adaptada al públic al qual van dirigides. El cicle, que començarà el 29 de setembre i finalitzarà el 28 de desembre, és completament gratuït, excepte l'obra 'Luna de pergamino', que tindrà un preu de 3 euros.

L'encarregat d'obrir el Bodabadats serà l'espectacle 'Maricastaña', de la companyia Titiriteros de Binéfar, adreçat a un públic familiar i amb una durada de 50 minuts.

La segona aposta de la temporada, programada per al 14 i 15 d'octubre, és 'Luna de pergamino', de Factoria los Sánchez. Un homenatge a Federico García Lorca en forma de teatre per a xiquets i xiquetes de 0 a 4 anys.

El 4 de novembre serà el torn de 'Soc natura', de la companyia l'Autèntica. Una proposta pensada per a bebés de 0 a 24 mesos que posarà èmfasi en els sentits, les llums, els sons, les ombres i altres elements.

El dissabte 11 de novembre es representarà 'Enrenou a la cuina', de la companyia Imaginary Landscape Factory, un conte per a xiquets i xiquetes d'entre 2 i 5 anys que tindrà, a més, música en directe. L'espectacle està basat en el conte del mateix nom, escrit i dibuixat per Anna Fonollosa, guanyador del IX Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat.

La setmana següent, el 18 de novembre, arriba el torn de la clàssica companyia de teatre infantil La Troupe Malabó, que presentarà l'espectacle 'Oníricus', un homenatge als artistes de circ i a la necessitat de lluitar pels somnis.

L'espectacle que tancarà la programació de Bocabadats és 'Tempus Magicus', de JM Gestión Teatral, on es barregen clowns, acrobàcies, equilibri, màgia i molta il·lusió.

Quina temor!

La programació cultural de tardor també inclou el cicle 'Quina temor!', una activitat que organitza la Regidoria de Serveis Lingüístics per tal de recuperar la tradició de contar històries a la vora del foc coincidint amb la celebració de Tots Sants.

Enguany, la programació es concentrarà el 28 d'octubre amb dos activitats, una per al públic infantil i una altra per al públic adult. Les encarregades de contar les històries de misteri seran les narradores Eva Andújar i Tània Muñoz.

Per a assistir tant a les representacions de Bocabadats com per a les històries de misteri de Quina temor! és necessària inscripció prèvia al Mucbe, al telèfon 964 46 04 48 o per correu electrònic a mucbe@benicarlo.org.