Benicarló actiu Destacat

Setmana dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2019

07/11/2019

Dilluns 11

11.00 hores. La Setmana dels Premis. Anunci dels guanyadors del Premis Literaris Ciutat de Benicarló. Lectura de les actes dels jurats de les modalitats dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2019 i presentació dels guanyadors. Capella del MUCBE.

Dimarts 12

9.00 hores. La Setmana dels Premis . Els Premis al Mercat. Durant tot el dia, per una compra superior a 8 EUR et regalem un llibre guanyador de les edicions dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló. Mercat Municipal.

Dimecres 13

19.30 hores. La Setmana dels Premis. Después de la muerte de Jaime Gil de Biedma. Coincidint amb el dia del noranté aniversari del naixement del poeta, Rodonors Invictes ens convida a viatjar pels seus poemaris i la seua correspondència. Amb Lluís Batalla i Olga Suárez. Auditori Pedro Mercader.

Dijous 14

10.00 hores. La Setmana dels Premis . Taller de rap i combat poètic amb Fran Yera del grup ATUPA i l'alumnat dels instituts de Benicarló. Atupa és un grup musical de Montcada, l'Horta Nord. El seu estil es basa en el rap, amb connexions amb el hip hop, el rap hardcore, el funk i, fins i tot, la cançó d'autor. Auditori Pedro Mercader.

19.30 hores. La Setmana dels Premis. «Del dibuix al ninot». Conferència a càrrec de Faller Fernando Foix. Fernando Foix és il·lustrador i artista faller. Centrat en els monuments infantils, planta la seua primera falla al 2013. Ha plantat falles a Almussafes, Benicarló i València, així com fogueres a Alacant. Ha aconseguit un total de 8 premis i 5 ninots indultats. Ha dissenyat diverses falles de Secció Especial de València. També és autor de les il·lustracions del llibre 40 anys de Falles a Benicarló i de la novel·la Trons d'avís de Pedro Manchón Pau. Saló d'actes de la Fundació Caixa Benicarló.

Divendres 15

20.30 hores. La Setmana dels Premis. Benicarló, no fa molt, no fa tant. Un viatge al passat, pels records, les imatges, les paraules, els sons... pel patrimoni efímer, immaterial de la història de Benicarló, fent-lo renàixer com si ahir fora avui. Carrer de St. Càndida (entrada pel carrer Ample).

Dissabte 16

Els Diàlegs dels Premis

17.30 hores. Periodisme, conflictes i fake news. Entrevista a la periodista Silvia Cóppulo, comunicadora i docent, amb més de tres dècades d'experiència en els mitjans de comunicació. Magatzem de la Mar.

18.30 hores. Un paisatge d'aliments. Aliments per conservar el paisatge. Un diàleg entre la periodista M. Josep Picó, divulgadora científica i guanyadora el 2005 del Premi Nacional de Periodisme Ambiental, i l'especialista en gastronomia Toni Massanés, gastrònom, diplomat en Cuina i director de la Fundació Alícia. Magatzem de la Mar.

Lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2019

20.30 hores. Gala de Lliurament dels Premis Literaris. Presentació a càrrec d'Isabel Pastor, amb l'actuació de Free Boleros. Magatzem de la Mar.