Ajuntament de Benicarló mucbefoto del mucbefoto del mucbe
Ajuntament de Benicarló Centre Cultural Convent de Sant Francesc     e-mail: correu.mucbe@ajuntamentdebenicarlo.org Valencià | Castellano
MUCBE

Exposició 'Terra d'Ibers' (Mucbe)

Exposició arqueològica permanent: «Terra d'Ibers»

MUCBE (Museu de la Ciutat de Benicarló)

Lloc: Primera planta del Mucbe.

Organitza: Regidoria de Cultura.

El proper divendres, dia 30 d'abril de 2021, a les 19.00h., s'inaugura la nova exposició arqueològica permanent del Mucbe «Terra d'Ibers».

La mostra dona a conèixer qui eren i com vivien el ibers, les persones que habitaven les nostres terres fa més de 2.500 anys.

En l'exposició es podrà contemplar part de les peces arqueològiques dipositades en el Museu de la Ciutat de Benicarló, corresponents a diversos jaciments de la zona i, principalment, del jaciment arqueològic del Poblat Iber i la Necròpolis del Puig de la Nau.

- - -

EXPOSICIÓ «TERRA D'IBERS. Una història de fa més de 2.500 anys»

Els ibers eren un conjunt de pobles que van habitar a l'est de la península Ibèrica. La seua àrea d'influència abastava des del sud de França, per tota la costa mediterrània i fins a Andalusia. No formaven un poble homogeni ni constituïen una única unitat política i, encara que compartien trets bàsics d'una mateixa cultura, hi havia diferències entre ells.

Els diversos poblats que hi havia en la nostra zona pertanyien a la tribu dels ilercavons, que eren el grup que controlava el territori de l'actual província de Castelló i sud de Tarragona, incloent tot el tram final de l'Ebre.

Qui eren? Com vivien? Com s'organitzaven? En què treballaven? La seua cultura, la societat, la indumentària, l'alimentació, les activitats productives, el comerç, la religió, la guerra... Des del Mucbe us convidem a visitar aquesta exposició permanent que ens apropa a la cultura i la història dels ibers, els antics prínceps d'occident de la Península Ibèrica.

Catàleg de l'exposició

Creat per david el 29/04/2021
© 2000-2023 Equip Desenvolupament Web Imprimir