Dissabte 18 d'agost

12.00 h Campanes al vol.

13.30 h Crida. Llançament del coet anunciador de les festes; remat de coets i campanes al vol. Cercavila amb la Colla de Dolçainers. Recorregut: Ferreres Bretó, Constitució, Pius XII, Hernán Cortés, Iecla, Crist de la Mar Joan Carles I, Ferreres Bretó i Ajuntament.

13.30 h V Pelotazo des del balcó de l'Ajuntament. Organitza: Penya l'Aljub.

20.30 h Cercavila a càrrec de la Banda de Música Ciutat de Benicarló. Traca que recorrerà els carrers de la volta i mascletada mixta a càrrec de Pirotècnia Tomas, SL de Benicarló. Lloc: Plaça de Sant Bartomeu.

22.30 h Proclamació i Imposició de Bandes a la Reina de les Festes, Dulcinea, i Cort d'Honor. Acompanyaran la cercavila la Colla de Dolçainers de Benicarló i la Banda de Música Ciutat de Benicarló. Lliurament del Premi de Poesia Flor Natural. Pregó de Festes a càrrec d'Ángel Rodríguez de Mier Rizo, professor de matemàtiques. Lloc: Auditori Municipal.

23.45 h Cercavila amb la Reina de Festes, Dulcinea, Cort d'Honor i Dames Infantils. Acompanyarà la Colla de Dolçainers de Benicarló. Recorregut: C/ de València, Crist de la Mar, Pou, Méndez Núñez, Pl. de la Mare Molas, Av. de Catalunya, Manuel Alvar i Pista del Pavelló Poliesportiu.

24.00 h Nit del Certamen. Ball de Gala amb l'actuació de Manolo Escobar i l'Orquestra Santiago. Pomell de focs d'artifici a càrrec de Pirotècnia Tomas, SL de Benicarló. Lloc: Pista annexa al Pavelló Poliesportiu. Col.labora: Electro-Gas Domingo Lores.


Diumenge 19 d'agost

20.30 h Cercavila i exhibició de fanalets de meló de moro. Acompanyament a càrrec de la Colla de Dolçainers de Benicarló i la Colla de Gegants i Cabuts. Lloc: Plaça de Sant Bartomeu, Major, Sant Joan, Joan Carles I, Ferreres Bretó i Ajuntament. Col.labora: Mister Dog, Foto-Video Guillermo, Administració de Loteria núm. 1, Floristeria La Orquidea i Quiosc Muchola.


Dilluns 20 d'agost

21.30 h Sopar de germanor de Pa i Porta amenitzat pel Duo Acuarela. Lloc: Plaça Constitució. Nota: L'organització s'encarregarà de posar a disposició del públic assistent taules, cadires i beguda. No fa reserva de cadires. Col.labora: Pepsi, Cervezas San Miguel, Cafeteria Bon Mos i Brigada M. Pueyo.


Dimarts 21 d'agost

12.00 h Inauguració de la LVI Exposició de Productes Agrícoles i del Terreny i Exposició Fotogràfica Carxofa de Benicarló a càrrec del Sr. Francisco Rillo, fins dijous 23. Lloc: Baixos Cambra Agrària Local. Organitza: ALA.


Dimecres 22 d'agost

23.00 h Cercavila amb la Reina de Festes, Dulcinea, Cort d'Honor i Dames de les Entitats. Acompanyarà la Banda de Música Ciutat de Benicarló i la Colla de Dolçainers de Benicarló. Recorregut: Ajuntament, F. Bretó, J.Carles I, Crist de la Mar, Dr. Ferran, Mare Molas, Catalunya, Manuel Alvar i Pista Pavelló Poliesportiu.

24.00 h Gala-Ball en homenatge a les Dames de les Entitats Locals. Actuació de les Orquestres Traviatta i València. Durant l'acte es retrà homenatge a la Millor Esportista 2000, Susana Lluch Compte, del Club d'Atletisme Baix Maestrat. Persona vinculada amb l'esport, José Ballester Peña, del Club d'Escacs Benicarló. Persona destacada en l'àmbit cultural, Ramón París Martínez. Persona destacada en l'àmbit de l'acció social voluntària, Carmen Lluch Esbrí.Pomell multicolor a càrrec de Pirotècnia Tomás, SL de Benicarló. Lloc: Pista annexa Pavelló Poliesportiu. Col.labora: Oremar.


Dijous 23 d'agost

22.00 h Tradicional Serenata a Sant Bartomeu a càrrec de la Banda de Música Ciutat de Benicarló. Lloc: Plaça de Sant Bartomeu. Organitza: Associació Musical Ciutat de Benicarló. Col.labora: Santi Peluquero.


Divendres 24 d'agost

11.00 h Missa concelebrada presidida pel mossèn Vicent Beltrán Nebot, rector de Sant Bartomeu. Acompanyaran els cants el Cor Parroquial Sant Bartomeu, dirigit per Antonio Redorat. El Club Colombòfil Missatger realitzarà una solta de coloms. Tot seguit, processó dels Sants Patrons Sant Bartomeu i Sants Màrtirs Abdó i Senén, presidida per la Reina de les Festes, Dulcinea, Cort d'Honor i Autoritats; acompanyats per la Colla de Gegants i Cabuts, la Colla de Dolçainers, la Banda de Música Ciutat de Benicarló i l' Escola de Danses Renaixença. En finalitzar l'acte sessió plenària pel lliurament de la Medalla d'Or de la Ciutat a la Congregació de les Germanes de Ntra. Sra. de la Consolación.

13.00 h Visita Centre Geriàtric per part de la Reina, Dulcinea, Cort d'Honor i Autoritats.

14.00 h Gran mascletada a la plaça de la Constitució a càrrec de Pirotècnia Tomas, SL de Benicarló.

18.00 h Desfilada de carros guarnits i altres actes de costums i tradicions de Benicarló, acompanyats per la Colla de Dolçainers de Benicarló. Recorregut: Dr. Fleming, Peníscola, Constitució, Pius XII, Crist de la Mar, Mercat Vell, Joan Carles I, Ferreres Bretó, Constitució, Peníscola i Dr. Fleming. Organitza: Club de la Tercera Edat.

22.00 h Ballada popular a càrrec de l'Escola de Danses Renaixença. Lloc: Pl. de Sant Bartomeu.


Dissabte 25 d'agost

10.30 h Cercavila amb la Reina, Dulcinea i Cort d'Honor, Dames de les Entitats i Autoritats, acompanyats per la Colla de Dolçainers i la Banda de Música Ciutat de Benicarló. Recorregut: Ajuntament, Passeig Ferreres Bretó, Joan Carles I, Sant Joan, Passeig Febrer i Soriano, Mossén Lajunta, Cabanes i Parròquia Santa Maria.

11.00 h Missa i Ofrena de flors a la Mare de Déu de la Mar. Cants a càrrec del Cor Parroquial, dirigit per Antonio Redorat. Lloc: Parròquia Santa Maria.

12.30 h XXIII Demostració de Gastronomia Marinera. Lloc: Llotja del port. Col.labora: Confraria de Pescadors Sant Elm i Cervezas San Miguel.

16.30 h Festival marítim amb cucanyes i tines. Col.labora: Confraria de Pescadors Sant Elm.


Diumenge 26 d'agost

19.00 h Desfilada de carrosses i batalla de confetti amb l'acompanyament de les diferents colles participants en la XVI Trobada de Dolçainers i Tabaleters. Recorregut: Pintor Sorolla, Constitució, Pius XII, Crist de la Mar, Joan Carles I, Ferreres Bretó i Pintor Sorolla.

23.30 h Traca fi de festes i gran castell de focs d'artifici, a càrrec de Pirotècnia Tomas, SL de Benicarló. Recorregut: Ajuntament, Major, Sant Joan, Crist de la Mar i escullera del port.