Falles 2019

Benicarlandes i benicarlandos, ja estem en Falles!

Arriba el mes de febrer i tornem a donar la benvinguda a les festes falleres. Hem deixat enrere la Festa de la Carxofa i Sant Antoni, dos celebracions d'excepció al nostre calendari festiu, i iniciem ara, amb ànim renovat, una altra festa de renom que ja és Patrimoni de la Humanitat i que mobilitza a tota la ciutat, convertida ja en un element fonamental de la nostra cultura popular.

Benicarló ja ha començat la seua transformació, començant per l'elaboració de monuments fallers, la plantà o l'engalanament dels carrers. Uns carrers que, en breu, acolliran rius de gent atreta per la festa, la música, l'olor a pólvora, els focs artificials, la llums, els colors... I és que les Falles són una de les nostres principals potencialitats turístiques i un element que ens diferencia de la resta de destinacions, per això ho hem de saber aprofitar.

Aquest any, les Falles de Benicarló compleixen 46 anys i s'encaminen cap al mig segle de treball, dedicació, sentiment i tradició. 46 anys d'història fallera que ens fan sentir un orgull i una il·lusió amb els quals treballem intensament per preparar una programació molt especial plena d'actes per a tots els públics.

Aprofito aquest moment per a felicitar la Falla la Carrasca, la Falla Mercat Vell i la Falla l'Embut, que enguany celebren el 40 aniversari. I a la Falla els Cremats, que ha arribat ja als 25 anys d'història. I, com no, a les falleres d'enguany, Clara i Clàudia, les autèntiques protagonistes de les Falles 2019, juntament amb les seues Corts d'Honor. A totes elles els desitjo el millor de part de tota la Corporació Municipal.

Per últim, vull agrair públicament l'esforç, la dedicació i la constància de totes aquelles persones que durant aquests 46 anys han treballat intensament per fer de les Falles de Benicarló un exemple de respecte i estima als nostres valors i a les nostres tradicions.

Cal dir, a més, que si ara mateix estem parlant de l'actiu turístic de les Falles, és gràcies al treball de les comissions falleres i de tots els seus membres. 13 equips humans encapçalats per la Junta Local Fallera que treballen de valent per millorar, any rere any, la festa de les falles i per brindar-nos la possibilitat de viure aquesta festa amb orgull, alegria i il·lusió.

Només em resta recordar-vos la importància de viure intensament la festa, però sempre dins de la pau, l'harmonia i el respecte.

Bones Falles 2019!

Rosario Miralles Ferrando

Alcaldessa de Benicarló